Menukaart


Afghanen en eten, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij welke Afghaan je ook komt, je gaat niet weg voordat je jezelf vol hebt gegeten. Met een volle buik en na tien keer afscheid genomen te hebben, loop je de deur uit. Het warme gevoel van gastvrijheid blijft je bij. Dit gevoel in combinatie met het heerlijke eten uit Afghanistan willen wij graag met jou delen.


Sope Dahl

Verse soep van gele linzen en kikkererwten. Bereid met gember en kurkuma. Supergezond!
– 3,5 –

Portie sambosa’s erbij? – 7 –

 

Mantu

Gestoomde deegbuideltjes gevuld met vers gehakt, groenten en kruiden. Met saus van gele spliterwten en yoghurt-munt.

Kleine portie 5 - Grote portie 7,50

 

Karayi

Uitsmijter in Afghaanse stijl, met verse tomatensaus, kikkererwten, spliterwten en vers brood – 6 – met vlees – 7 –

 

Qabeli Palaw

Gekaramelliseerde basmatirijst met een deken van  rozijnen, wortel en gesmoord kalfsvlees. Geserveerd met dagverse groenten en kofta (onze gehaktballetjes)

 – 9,5 –

 

Palaw

Kruidige, gekaramelliseerde basmatirijst met dagverse groenten en Morgh Tandoori (gemarineerde kippendijfilet)  – 8,5 –

 

Proeverij

Maak kennis met de Afghaanse keuken d.m.v. verschillende gerechten (drie gangen) – 16,50 –

Dopiaza

Gesmoord kalfsvlees bereid met kurkuma, gember en ui. Geserveerd met chapati (brood) & salade – 9,5 –

 

Shinwari Kebab

Kruidige lamskoteletten van de bakplaat. Geserveerd met chapati of palaw – 10,5

 

Sambosa’s   

Bladerdeeghapjes (3) gevuld met gekruid gehakt en groenten. Wordt geserveerd met onze geheime dipsaus – 4 –